Laitepaketit

Laitepaketit

Seuran laitepakettien käyttö omassa koulutuskäytössä on loppunut. Suurin osa paketeista myytiin jäsenille avoimella huutokaupalla toukokuussa 2021.

Seura säilytti neljä pulloa sekä muutaman regu/liivi/painovyö -setin. Näitä vuokrataan rajoitetusti jäsenille.

Alla vanhentunut vuokrausohje.

Laitepakettien vuokrausohjeet

Laitepaketteja ei vuokrata, eikä vuokrattua laitepakettia saa antaa käyttöön, muille kuin seuran täysjäsenille.

Laitteita vuokrataan kerrallaan koko viikoksi. Laitteiden vuokrauksesta on sovittava Messin avaimenhaltijoiden kanssa.

Ajankohtaisen vuokrahinnan voi tarkistaa seuran nettisivuilta löytyvästä hinnastosta.

Ennen kuin otat laitteen mukaan Messiltä tarkista, että se on kunnossa ja pullo on täynnä. Laitepaketti on yksi kokonaisuus, johon kuluu samalla numerolla merkitty pullo, liivi ja regusetti. Erinumeroisten laitepakettien osia EI SAA SEKOITTAA keskenään, vaan vikaantuneet osat korvataan varaosista.Vuokrat laskutetaan jälkikäteen varauskirjaan tehtyjen merkintöjen mukaan. Laitepaketista laskutetaan aina täysi vuokra, vaikka vuokraaja tarvitsisi vain osaa paketista.

Laitteiden nouto ja palautus sekä varausmerkinnät

Avaimenhaltija tekee kaikki merkinnät varauskansioon selkeällä käsialalla!

Avaimenhaltija etsii varaajalle sopivan laitepaketin ja lisää varauksen tiedot (kestoaika
pystyjanalla sekä varaajan nimi) laitepaketin kohdalle Varausajat-sivulle. Jos varausaika jatkuu useammalle sivulle, merkitään nimi kertaalleen joka sivulle. Kun annat laitteen varaajalle, tarkista, että mahdolliset viat on korjattu.

Kansiossa on jokaiselle laitteita varaavalle sukeltajalle oma Varaajan yhteystiedot-sivu, minne lisätään varaajan nimi ja yhteystiedot sekä varauksen tiedot (varausaika , laitteen nro sekä muut mahdolliset varusteet!). P1-sarakkeeseen lisätään merkintä (X), jos varaaja on edellisen talven P1-kurssilainen (laitevuokrat puoleen hintaan). Sähköpostiosoite on tärkeä tieto! Mikäli laskua ei voida toimittaa sähköpostilla, tulee paperilaskuun laskutuslisä.

Laitetta palautettaessa merkitään Varaajan yhteystiedot-sivulle ”PALAUTETTU”. Jos laitteessa on havaittu jotakin vikaa, merkitään Varausajat-sivulle ”RIKKI” ja Vikalista-sivulle laitteessa havaitut viat ja puutteet, jottei seuraava varaaja saa viallista laitetta käyttöönsä. Avaimenhaltija myös ilmoittaa vioista seuran kalustovastaavalle: kalustovastaava at seuran toimialue. Mainitse viestissä missä laitteessa oli vikaa ja lyhyesti minkälainen vika (esim. liivin nro 2 täyttöletku vuotaa). Kalustovastaava tai joku muu laitteen korjaaja merkitsee Varausajat-sivulle ”OK” sekä kuittaa nimikirjaimillaan ja päiväyksellä Vikalista-sivulle, kun viat on korjattu.

Pullot palautetaan aina TÄYTETTYINÄ! Avaimenhaltija tarkistaa, että pullo on täytetty (teippi venttiiliin) ja katsoo, että regut sekä liivit ripustetaan kuivumaan omille paikoilleen. Liivin kaikki soljet suljetaan ja kaikki hihnat säädetään pisimpään asentoon, jotta seuraavan varaajan on helppo tarvittaessa sovittaa liiviä.

Laitevuokralasku tulee jälkikäteen sähköpostitse PDF-tiedostona (Adobe Acrobat reader). Laskutus tehdään pääsääntöisesti kerran vuodessa sukelluskauden päätyttyä.