Kattilankalla 2024

Kattilankallan leiri 2024 on 23.8.-25.8.2024 viikonloppuna.

Majoitumme Kattilankallan saareen omissa teltoissa / veneissä Kattilankallan suojasatamassa. Meillä on lupa käyttää yksityiskäytössä olevaa sataman laituria. Mahdollisesti voimme käyttää myös vanhaa hirsirakennusta saaren toisella puolella, mutta tätä ei ole vielä (31.7.2024) varmistettu. Sinne on noin 200m kantomatka majoitustavaroille. Ensisijaisesti majoitumme omiin telttoihin lähellä satamaa olevan nuotiopaikan äärellä. Matka laiturilta leirille on tuolloin noin 50-75 metriä.

Oman teltan mukaan ottaminen on tarpeellista, ellei ole sopinut majoituksesta kaverin teltassa. Seura ei tarjoa majoitusta. Eikä myöskään vastaa saaren toisella puolella olevan hirsirakennuksen majoitusmahdollisuudesta, vaikka sinnekin saattaa olla mahdollista majoittua.

Ruoanlaittomahdollisuudet ovat oma Trangia (tai vastaava) sekä nuotiopaikka illalla. Jokainen ottaa mukaan tarvitsemansa ruoat ja juomat. Siis myös juomaveden. Makuupussin ja muut omassa teltassaan (tai mahdollisesti hirsimajassa) jokaisen tarvitsemat henkilökohtaiset majoittautumisvälineet jokainen tuo itse mukanaan.

Koska leiri on merellä, kaikella toiminnalla on säävaraus. Tuuli ja mahdollinen aallokko asettaa raamit toiminnalle. Sukelluskohteet valitaan olosuhteiden mukaan. Valinnan kohteina ovat ainakin:

  • Telma
  • Sofia Maria
  • Deux Celina eli ”Fransmanni” (epätodennäköisesti)
  • Laitakarin malmihylky (epätodennäköisesti)

Otamme mukaan seuran saunateltan tai ”Väinön”, jos sen saamme mukaamme.  Koska makean veden määrä saaressa riippuu siitä, paljonko sitä sinne viemme, peseydymme osittain Perämeren murtovedessä. Kiukaalle heitettävän löylyveden viemme mantereelta mukanamme.

2008_0802_094300Sukeltaminen tapahtuu Victorialta käsin. Oheisessa kuvassa Victoria on Kattilankallan laiturissa. Otamme mukaan mahdollisesti myös Madeleinen. Jäsenten omia veneitä/vesijettejä lähtenee myös mukaan Kattilankallan leirille ja siihen liittyvillä sukelluksille.

Kattilankallassa ei ole mitään palveluja eikä mitään mukavuuksia. Aivan kaikki tarvittava on siis tuotava mukana. Katto ja sänky löytyy, mikäli pääsemme yksityisomistuksessa olevaan hirsimajaan. Muussa tapauksessa majoitumme omissa teltoissa, jotka jokainen tuo itse mukanaan.

Sähköä on rajoitetusti tarjolla, jos ”Kattilankallan voima” toimii (Markun pieni aggregaatti).

Suomeksi sanottuna tämä on pieni sähkögeneraattori, joilla tehdään 230v 0.5-2kW sähköä pieneen tarpeeseen. Eli siis sukellusvalaisimien lataus pyritään järjestämään sekä valaisemaan osa leiristä illan pimeydessä. Takeita sähkönsyötöstä ei kuitenkaan ole. :) Maksimissaan puhutaan joka tapauksessa 1-2kW huipputehosta. Sähkönlähteet ovat ensisijaisesti omistajiensa käytössä, mutta jos sähkötehoa riittää, sitä käytetään myös sukelluslamppujen lataukseen ja leirin pimeäaikaiseen valaisuun tehonsyötön mukaan. Oletettavasti tähän käyttöön sähköteho riittää. Taskulamput kannattaa tietysti kuitenkin ottaa mukaan. Kääntöpuolena tähän on se, että aggregaatti pörisee ja surraa rannassa hiekkapakan takana yölläkin. Ei siitä kovin suuri ääni lähde, mutta saattaa kuulua aaltojen äänen yli leiriin, jos tuulee sopivasta suunnasta.

Ruoanlaittomahdollisuudet ovat oma Trangia (tai vastaava) sekä nuotiopaikka illalla. Seura tarjoaa nuotiopuut sekä saunanlämmityspuut. Jokainen ottaa mukaansa tarvitsemansa ruoat ja juomat. Siis myös juomaveden. Makuupussin ja muut omassa teltassaan (tai mahdollisesti hirsimajassa) jokaisen tarvitsemat henkilökohtaiset majoittautumisvälineet jokainen tuo itse mukanaan.