Norjan leiri kesällä 2022

Saltstraumen 2022

Leiri on pidetty. Lyhyt pintavideo leirin pintavideosta tässä: https://www.youtube.com/watch?v=PoEJFNoVRg0

Kesän Norjan leiri pidetään 8.7.2022-15.7.2022 Bodön lähistöllä, Saltstraumenissa. Itse Saltstraumen on maailman voimakkain vuorovesivirta, joten siinä sukeltaminen tehdään vain olosuhteet tuntevan opastuksella sekä riittävällä pintatuella.

Leiripaikan läheisyydessä on myös paljon rannasta ja veneestä sukellettavia luontokohteita. Bodön edustalla on myös Rabat niminen hylky.

Leiriydymme Saltstraumen Campingissa, jossa on on myös seuran järjestämä ilmahuolto. Veneen järjestämme mahdollisuuksien mukaan lähelle, todennäköisesti Tuv:iin hyvin lähelle. Tai vaihtoehtoisesti ostamme venepalvelut paikan päältä.

Leirintäalue:
Saltstraumen Camping

Ilmoittautuminen

Leirille täytyy ilmoittautua. Ilmoittautuminen tehdään jäsensähköpostiin lähetetyn ohjeen mukaisesti sähköpostilla osoitteeseen ousu.tiedotus @ verkko-osoite. Tietysti verkko-osoite on oulunurheilusukeltajat.fi

Majoitus

Majoitusjako on jaettu kolmeen seuran kautta varattuun mökkiin näin:

Cabin 5 Cabin 7 Cabin 8
Antti S Seppo T (+koira) Aleksi V
Tiina T Jaana V Timo M
Samuli K Visa T
Anna I

Mökkien yhteishinta on 28 440 NOK, sisältäen vuodevaatteet ja pyyhkeet neljälle hengelle/mökki. Tämä hinta jaetaan kaikkien mökeissä majoittuneiden kesken. Majoitusjako sovitaan mahdollisuuksien mukaan majoittujien kesken.

Lisäksi mökissä #18 majoittuu Outi K. ja Stanislav S.

Cabin 18
Outi K
Stanislav S

Mökit 5,7 ja 8 ympyröity punaisella allaolevassa aluekartassa. Mökki 18 on siinä lähellä. Vaunupaikat selviävät vasta leirillä.

Mökkipaikat 5,7 ja 8

Karavaanareille ei ole tarjolla varauksia, mutta leirintäalueen mukaan paikalle kuulemma voi tupsahtaa paikalle ja he järjestävät paikan vaunulle/autolle. Sähköpaikka maksaa 400 NOK/vrk. (Place for camping car/motor home is 400kr per day with electricity and free use of service house with showers and share kitchen.)

Kaluston kuljetus

Timo M. kuljettaa kompressorit (Mariner-250 Bensiini sekä Mariner-190 Sähkö 380/230V vaihtokytkimelllä), EA-välineet sekä kompressorin Tuff-jug -polttoainekanisterin. Vaihtoehtoisesti Seppo T. ottaa nämä seuran peräkärryyn, mikäli Timo on estynyt osallistumaan leirille.

Antti S. tuo ison telttasaunan leirille. Tällä kertaa emme tarvitse seuran telttasaunaa kun Antin sauna on isompi. Jos Antin kyytiin ei mahdu riittävästi saunaklapeja, niiden kuljettamiseen tarvitaan apua.

Madeleinen osalta tilanne on vielä auki. Saltstraumenin nielussa sukellettaessa pintatukialus on välttämätön. Ellei seuran Maddea saada paikalle, on pintatukialus hankittava paikan päältä. Useimmissa muissa sukelluskohteissa vene ei ole välttämätön. Bodön sataman läheisyydessä Rabatt:n hylylle pääsee kaupallisen operaattorin kyydissä.

Seuran perävaunut ovat jarrullisia, koska Ruotsissa nopeusrajoitus on vain 40 km/h, jos jarruttoman perävaunun paino ylittää puolet vetoauton omapainosta.
Lähde: tutkimuspäällikkö Juha Valtonen Liikenneturvasta.

Matkailuajoneuvot

Markku, Anne, Nico

Telttamajoittujat

Videoita leirintäalueesta ja Saltstraumenista:

 

Järjestelyt

Peräkärryjen pakkaus on ke 6.7.2022 klo 15.

Leirikokouksesta ym. ilmoitetaan leirijakelulla WhatsApp ryhmässä.

Kalustomaksu

Peräkärryjen vedosta, kompressorien käytöstä, veneistä ym. aiheutuu kuluja, jotka osittain katetaan kalustomaksulla. Tämänkin Norjan leirin maksu on vain  35€/leiri jäseniltä. Ei-jäseniltä kalustomaksu on 30€/kalustonkäyttöpäivä. Seuran ulkopuoliset pullontäyttäjät maksavat lisäksi hinnaston mukaiset pullotäyttömaksut. Kalustomaksu laskutetaan jälkikäteen kaikilta leirille osallistuneilta sukeltajilta/kalustoa käyttäneiltä.  (Päätös 6.2.2012 §5) Tämä siis jos käyttää seuran kalustoa edes yhden kerran. Jos henkilö käy kärryssä olleella veneellä kalastamassa tai muuten veneilemässä, kalustomaksu laskutetaan vaikka ei olisi sukeltanut lainkaan. Tämä (veneenkäyttömaksu) ei kuitenkaan koske seuran jäsenten alaikäisiä lapsia.

Alueen sukelluskohteita kartalla

Saltstraumen & Bodö sukelluskohteet

HOX: Saltstraumenin nielussa EI kalasteta sukeltamalla. Pinnalta saa kalastaa.

NO-HUNTING POLICY

Divers are welcome to the Saltstraumen marine park, but respect our desire to take care of the diversity. The only things we bring up are experiences and beautiful photos.