JääNalle sukellusleirillä

Kevään sukelluskauden avajaisia vietettiin Rokuan Saarijärvellä 25.-27.3.2011. Perjantaina pidettiin talvisukeltamisen kurssin teoriat. Lauantaina sukellettiin organisoidusti avannosta ja sovellettiin kurssin taitoja käytäntöön. Aurinkoinen sää suosi sukellustoimintaa. Näkyvyys Saarijärvessä oli huikaiseva, ainakin 30-50 m. Jäänalaista maailmaa kävi tutkailemassa parisenkymmentä sukeltajaa. Paikalla näkyi myös vedenalaisen elokuvan tekijöiden ryhmä, joka maan painovoimakentän vastaisesti nosteen avulla toimi ylösalaisessa voimakentässä. Elokuvan tapahtumat muodostuivat hahmoista, jotka kulkivat räpylät jäänpintaa kohti kuljettaen kottikärryjä, pulkkia ja muuta juoneen kuuluvaa esineistöä. Sauna lämpeni sukellusten jälkeen ja iltaa vietettiin mukavassa seurassa. Sukellusintoa useilla leiriläisillä riitti vielä sunnuntain sukelluksille.