Torinrannan vesialueen siivous

Oulun vesimiehet ry. järjestää yhdessä Seamare ry:n ja Oulun Sukelluskeskuksen kanssa ”Project Aware”http://www.projectaware.org/rantojen siivouskampanjan sukeltamalla Oulun torinrannassa lauantaina 22.8.2015 klo 10-15 edellisvuosien tapaan.
Kaleva on uutisoinut aiemmin näkyvästi tapahtumasta:http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/torinrannasta-loytyi-vedenalainen-kaatopaikka/605811/ .

Torinrannan edustalta on nytkin tarkoitus siivota pois pulloja, tölkkejä, autonrenkaita ja pyörien romuja tms. veteen kuulumatonta. Toiminta opastetaan ja organisoidaan tapahtuman alussa yhteisessä aloituspalaverissa klo 10 Torinrannan aittojen edustalla.

Paikka tarkistetaan tapahtuman alussa uudestaan. Torinrannan siivous voidaan toteuttaa ilman merkittäviä turvallisuusriskejä aiempien vuosien tapaan.

Sukellukset toteutetaan pintamies/sukeltaja pareina käyttämällä pintanarua. Näkyvyys on arviolta 40cm, joka riittää tunnistamaan esineet ettei aivan käsikopelolla tarvitse mennä. Pohjassa oleviin esineisiin ei tule tarttua, ellei niitä tunnista! Suurimpana riskinä on varomaton koskeminen teräviin esineisiin. Tietysti pohja pöllyttyy touhussa, mutta virtaus auttaa näkyvyyteen. Pienemmät esineet kerätään verkkokassiin (varaa isellesi sellainen). Isommat esineet nostetaan pintanarulla pintaan ja kerätään vaihtolavalle.

Jokainen on ensisijaisesti vastuussa oman toimintansa turvallisuudesta ja varusteistaan. Tämän sukellustapahtuman pintaorganisaation ja sukellusryhmän toiminnassa noudatetaan Sukeltajaliitto ry:n ohjeita. Varustevaurioiden korvaamiseen ei ole erikseen varauduttu, vaan ne jää sukeltajalle itselleen.

Tervetuloa sukeltamaan tai pintamieheksi!

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:
Teija Kivimäki, etunimi.sukunimi@iki.fi , 0405077074