Victorian Kipparikurssi Alkaa

Laki määrää jokaiselle alukselle päällikön. Victorian osalta aluksen päälliköksi, ”kippariksi”, voi päästä aikaisemman kipparin esityksestä Oulun Vesimiehet ry:n johtokunnan päätöksellä vaatimukset täyttävä henkilö. Jotta Victoria saadaan pysymään aktiivisessa käytössä sukellustukialuksena Oulun edustan merikohteissa, seura tarvitsee uusia kippareita.

Seura järjestää kipparikurssin alkukesästä. Aikataulut sovitaan joustavasti kurssilaisten kesken. Tärkein vaatimus kurssilaisille on halu oppia Victorian käsittely ja aluksen päällikön vastuun ymmärtäminen ja sisäistäminen. Melkein kaikki muu voidaan opettaa. Jos merenkulkutaidot on jo hallussa, tie kippariksi voi olla aika helppo ja lyhyt. Jos merenkulkutaidot täytyy opetella, sitten oppimäärä on pidempi.

Kipparikurssin yhteydessä saa myös koulutuksen seuran viistokaikuluotaimeen. Tämä osa koulutuksesta on pakollinen, jos vuokraa Madeleinea. Viistokaiku on kytkettävissä sekä Victoriaan että Madeleineen.

Kipparikurssista kiinnostuneita pyydetään ilmoittautumaan Markulle (p. 050 486 0275 tai sukellusvideo.com sähköposti) Ilmoittautuminen ei sido mihinkään. Kurssin ensimmäisiä osia järjestetään jo hyvin pian. Nämä osat liittyvät kevätvalmisteluihin ja vesillelaskuun. Victoria vaihtaa kotisatamaa ja siirtoajo pyritään suorittamaan kipparikurssin puitteissa.