LEHDISTÖTIEDOTE: Uppopallon SM pronssia Ouluun

Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 27.4.2019

Uppopallon SM pronssia Ouluun

Oulun Vesimiehet ry:n uppopallon ykkösjoukkue ”West Coast UWR” voitti tänään 27.4.2019 uppopallon SM-sarjassa pronssia. Joukkue sijoittui runkosarjassa neljänneksi ja pääsi näin tänään Helsingissä Pirkkolan uimahallissa pelattuun pronssiotteluun. West Coast UWR, jossa Oululaisten rinnalla pelaa Turkulaisia Saaristomeren sukeltajien uppopalloilijoita, sekä Pietarsaarelaisia, nousi divarista SM-sarjaan vasta tälle kaudelle, voitettuaan ykkösdivisioonan mestaruuden viime kaudella.

Pronssiottelussa vastassa oli PSK Kupla Espoosta. West Coast UWR voitti ottelun lukemin 3-1. Kauden kahdessa aikaisemmassa kohtaamisessa PSK Kupla on ollut vahvempi, mutta pronssin ratkaisseessa ottelussa länsirannikon joukkue pesi Espoon selkein numeroin. West Coast UWR:n suoritus on siinäkin mielessä ainutlaatuinen, että yksikään muu samalle kaudelle divarista noussut joukkue ei ole päässyt mitaleille 2000-luvulla.

Suomen mestaruuden voitti Hämeenlinnan Urheilusukeltajat ja hopealle sijoittui RiUSuk Riihimäeltä.

West Coast UWR:n joukkueenjohtaja Jukka Kenttälä kehuu Oulun kaupunkia harrastuksen mahdollistamisesta. Kaupungin molemmissa uimahalleissa on riittävän syvä uima-allas lajin harjoitteluun ja hallien korkeasta käyttöasteessa huolimatta joukkue on saanut riittävästi allasvuoroja harjoitteluun.

Joukkueen nimessä oleva ”UWR” on lyhenne lajin englanninkielisestä nimestä ”UnderWater Rugby”.

Oulun Vesimiehet ry on vuonna 1977 perustettu sukellusseura, jonka toimintaan kuuluu mm. uppopallo. Seuralla on SM-sarjassa toimivan joukkueen lisäksi myös matalalla osallistumiskynnyksellä toimiva harrastusjoukkue uppopallossa. Seuran ydintoimintaan kuuluu myös laitesukellus. Seuran järjestämien sukelluskurssien kautta saa kansainvälisesti hyväksytyn laitesukeltajan luokituksen. Seuraan ovat tervetulleita myös muualla koulutetut laitesukeltajat.