Juttua Hossan leiristä Kesäkuun alussa

Kesäkauden avaus Hossassa

Uusien sukeltajien koulutuksessa olennainen siirtymävaihe on avovedet. Oppilailla on pitkä kevät takana opetellessa teoriaa ja harjoitellessa käytäntöä altaassa, kauhea odotus päästä oikeasti sukeltamaan ja viemään altaassa opittuja taitoja avovesiin. Kurssin aikana puhuttiin useaan otteeseen upeista sukelluskohteista niin Suomessa kuin maailmallakin. Eräs näistä upeista Suomen kohteista on Hossan kirkasvetinen Öllörijärvi. Mukana altailla kertaamassa kävi myös parin vuoden sukellustauon pitäneet Pinja ja Katri. Kertauksen aikana tuli puhetta tulevasta leiristä ja naiset olivat heti mukana ”Porukalla sukeltamaan – vähänkö siistiä!”

Leiritiimi

Hossaan matkasi 18 Oulun Urheilusukeltajien jäsentä. Osa väestä pääsi perille jo hyvissä ajoin perjantai-iltana ja kerkesivät tekemään yhden tutustumissukelluksen. Kurssin tiimoilta saimme myös tehtyä ensimmäiset avovesisukellukset.

Itse asiaan

Kuva: Joni Tauriainen

Lauantaiaamuna kokoonnuimme yhdessä leiribriiffiin, jossa käytiin läpi mm. turvallisuusasiat, leirikäytännöt, ensiapuhappi sekä ensikertalaisille taustatietoa sukelluskohteesta. Samassa briiffissä varmistettiin, että kaikilla on sukelluspari ja tarvittaessa kokeneemmat sukelsivat tuoreempien kanssa ensimmäisiä sukelluksia uudessa kohteessa. Lauantai menikin sitten pitkälle kuunnellen tuttua kompuran puksutusta, naurun remakkaa sukellusten välissä sekä tarinointia sukelluksilla nähdyistä ahvenista tai hauista (ne onnelliset, jotka niitä näkivät). Ahvenet hieman välttelivät meitä tällä kertaa ja tarina isoimmasta ahvenparvesta ikinä saivat hieman epäilyksiä – mutta kyllä se siellä järvessä on :)

Pintatoimintaa

Lauantai-illan päätteeksi osa väestä halusi lähteä tutustumaan Hossan pintapuolisiin nähtävyyksiin ja kokoontuivat pienelle vaellusretkelle. Ne leiriläisistä, jotka olivat vähemmän energisiä päivän sukellusten jälkeen, käyttivät illan tarinoiden nuotion ääressä Öllörijärven rannassa makkaraa paistaen.

Onnittelut kursseilta valmistuneille

Sunnuntaiaamuna ensimmäiset olivat käyneet sukeltamassa jo ennen kuin muut edes heräsivät. Kiire kotimatkalle kenties? SSI OWD perus- sekä Dry Suit Specialty kurssi saatiin päätökseen myös sunnuntaiaamuna ja näin seurassa on myös kaksi uutta sertifioitua Open Water Diveria sekä yksi Scuba Diver. Onnittelut oppilaille! Samoin seuran Assistant Instructorit pätevöityivät Dry Suit Diving Specialty Instructoreiksi, jokohan tänä vuonna saadaan kaksi uutta Instructoria myös ;)

Öllörijärvi, Hossa. Kuva: Samuli Kaakinen

Kaiken kaikkiaan oli mahtavaa palata leiritunnelmaan syksyn jälkeen ja nähdä niin vanhoja tuttuja kuin myös uusia sukeltajia mukana tässä mahtavassa harrastuksessa.

Leiristä tarinoiden, Tomi