Haukiputaan monttu – miten sinne pääsee?

Haukiputaan monttu – miten sinne pääsee?

Päiväys su 4. kesäkuuta 2006 21:40:00

Haukiputaan monttu sijaitsee nimensä mukaisesti Oulusta hieman pohjoiseen Haukiputaan suuntaan. Ohessa Mikan kirjoittama ajo-ohje sukelluskohteet.com:sta. ”Se löytyy siten, että ajetaan Oulusta E75 -tietä pohjoiseen ja sitten käännytään rampilta 848 -tietä itään eli oikealle eli merestä pois päin. Ajetaan 848 -tietä sellaset pari kolme kilometriä. Sitten tulee tien oikealla puolella vasemmalle osoittava kyltti UKONKAIVOS. Siitä ei käännytä vaan ajetaan vielä pari sataa metriä ja käännytään oikealle hiekkatielle. Jos oikealla on aukio, jossa on joku lato, olet ajanut ohi. Monttu on hiekkatien päässä sorakasojen takana.”

Tähän ohjeeseen voisin itse lisätä vielä tuohon loppupäähän sen verran, että kun tulet hiekkatien päässä portille, aja suoraan sorakasojen ohi, tie kaartaa sieltä oikealla ja monttu on noin parin sadan metrin päässä oikealla.

Ohessa myös kansalaisen karttapaikan linkki montulle: http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/osoitehaku.html?x=2570280&y=7230700&text=haukiputaan_monttu&scale=16000&link=true〈=FI