Uppopallojoukkue Vaasa-Cupissa pronssille

Uppopallojoukkue osallistui menestyksekkäästi Vaasassa järjestettävään Vaasa Cup turnaukseen sijoittumalla kolmannelle sijalle. Varsinaisia mitalleja ei kaulaan saatu ja kiertopalkintokin pääsi matkustamaan turnauksen voittaneen Pietarsaaren mukaan.

Turnaus alkoi jännittävällä ottelulla Suomen maajoukkuetta vastaan joka oli saapunut paikalle 16 hengen joukkueella ja heille oli myös luvattu järjestäjän toimesta ylimääräisen varapelaajan käyttö. Myös 2 * 15 minuutin erät kuulostivat alkuun aika kovilta meidän 9 henkiselle miehistölle, ainakin niille joita ei juuri ollut peruskuntokaudella lenkkipolulla näkynyt. Kurinalaisella pelillä ja tiukalla pallonhallinnalla ottelua johdettiin alusta loppun ja lukemiksi tauluun nakutettiin 7-3!

Samoilla lukemilla kaatui myös Seinäjoki ja samaa vauhtia ylläpitämällä johdettiin myös Pietarsaarta vastaan ensimmäinen puoliaika ja erätauolle mentiin 1-2 lukemissa, ote tiukasti kiinni kiertopalkinnossa. Toisella puoliajalla kuitenkin alkoi raivokas pelaaminen kostautua ja sorruttiin muutamiin virheisiin ja Pietarsaari vei ottelun lopulta 4-3.

Kotijoukkue oli vahvistanut rivejään Joensuun tähtipelaajilla ja Oululaisten kunto petti pelissä lopullisesti ja viimeisetkin haaveet Cupin voitosta tippuivat omaan koriin Vaasan vietyä pelin lopulta murskalukemin 8-2.

Vaasassa järjestettiin myös tuomarikurssi johon kaksi Oulun pelaajaa osallistui keräten hyvää kokemusta sääntöjen tulkinnasta ja saivat ammennettua näkemystä tuomarointiin kahdelta suomen kansainväliseltä tuomarilta. Kurssin taitoja harjoiteltiin altaassa yhden maatuomarivuoron ja kahden vesituomarivuoron merkeissä. Nyt on seurassa siis kaksi kortillista C-tuomaria.

Kova treenaus Juhon johdolla ja sitä mukaa pelaajamateriaalin leventyminen alkaa näkyä ja joukkue on kehittynyt syksystä huomattavasti, tästä on hyvä lähteä rakentamaan sitä peruskuntoa ensikautta varten ja jatkaa kovaa harjoittelua, että on uusi pussillinen kikkoja syksyn koitoksia varten.

Toivotaan että vaasan pelit olivat hyvää harjoitusta myös Suomen naisten maajoukkueelle elokuussa helsingissä käytäviin uppopallon MM-kisoihin ja muut maat kaatuvat murskalukemin, kuten esimerkiksi Ruotsi kaatui eilen Tsekeissä jääkiekkomaajoukkueen toimesta.

Tarkemmat tulokset cupista pyöriäisten sivuilta: http://www.pyoriaiset.com/?sivu=waasacup