Uppopallon Pohjanmaa Cup 2011 päätökseen

Uppopallon Pohjanmaa Cup 2011 pelien viimeinen ja kauden IV turnaus pidettiin Pietarsaaressa 30.4.2011, johon myös Oulun Vesimiesten joukkue osallistui. Aikaisemmat Cup turnaukset olivat kauden aikana 9.10.2010 Vaasassa, 11.12.2010 Kokkolassa ja 19.2.2011 Seinäjoella. Vappuaaton pelit Pietarsaaressa olivat tiukkaa vääntöä sekä taktikointia Cupin voitosta Kokkolalaisten ja Pietarsaarelaisten välillä, joista Kokkolan Merisaukkojen joukkue vei voiton täpärästi. Oulu oli ratkaisevassa asemassa kärkikaksikon sijaluvun muodostuksessa, koska viimeinen ottelu oli Kokkola-Oulu, josta Kokkola tarvitsi voiton.  Ensimmäisessä erässä Oulu jo tasoitti 1-1 tilanteeseen ja piti hallussaan palloa ansiokkaasti kunnes erä päättyi 2-1 Kokkolan hyväksi. Tiukkaa taistoa kuvaa myös lopputulos  3-1, jonka syntyi paremminkin painimalla ei niinkään pelaamalla. Viimeisen erän ainoa maali tuli rankkarista, jota Juho Aalto oli ansiokkaasti torjumassa 38 sekunnin ajan sallitusta 45 sekunnin rangaistuspallosuoritteen maksimiajasta.

Oulun, Seinäjoen ja Vaasan välillä keskinäinen kamppailu Cup sijoituksesta oli tiukkaa koko turnauksen ajan parin pisteen eroilla sijaluvun muodostuksessa, joka siis vastaa yhtä otteluvoittoa. Yksi jännittävimmistä kammpailuista koettiin Oulu-Seinäjoki ottelussa, jossa joukkueet tasoittivat pariin otteeseen tehden vuoron perään maaleja päätyen viimein lukemiin 6-7 Seinäjoen hyväksi. Haastetta riitti ja pelillisesti saatiin kokemusta, jonka pohjalta on hyvä jatkaa joukkueen taitojen hiomista.

Pelireissut ovat olleet toisaalta rankkoja yhdistelmiä matkustamisen, turnauskestävyyden ja joidenkin jälkilöylyjen osalta, mutta ennenkaikkea virkistävää vapaa-ajan toimintaa hyvässä seurassa. Vesimiesten tiimi saatiin jokaiseen otteluun muodostettua mielekkäällä kokoonpanolla ja tilaa on aina ollut kaikille halukkaille peliinlähtijöille. Erityismaininnan ja kiitoksen pelien kokoajana kuuluu Juho Aallolle. Onnittelut myös Pohjanmaa Cup 2011 maalitilaston hopeasta hänelle!