Oulun Itämeripäivä 15.9.2012

Oulun Vesimiehet ry. osallistuu Oulun Itämeripäivään rantojen siivouskampanjan muodossa sukeltamalla Oulun torinrannassa lauantaina 15.9.2012 klo 15-18. Torinrannan edustalta on tarkoitus siivota pois pulloja, tölkkejä, autonrenkaita ja pyörien romuja tms. veteen kuulumatonta. Toiminta opastetaan ja organisoidaan tapahtuman alussa yhteisessä aloituspalaverissa klo 15 torinrannan aittojen edustalla.

Oulun itämeripäivä:
http://www.facebook.com/events/352952711455517/

Liittykää facebook ryhmään, jolla samalla ilmoittaudut tapahtumaan!

Paikan sukellusolosuhteet on tarkistettu ja tarkistetaan tapahtuman alussa uudestaan. Torinrannan siivous todettin mahdolliseksi ilman merkittäviä turvallisuusriskejä, jos olosuhteet säilyvät ennallaan.
Virtausta oli jonkinverran ennakkotarkistuksen aikaan, mutta ei rajoittanut merkittävästi sukeltamista alueella. Sukellukset toteutetaan pintamies/sukeltaja pareina käyttämällä pintanarua. Näkyvyys on n. 40cm, joka riittää tunnistamaan esineet ettei aivan käsikopelolla tarvitse mennä. Pohjassa oleviin esineisiin ei tule tarttua, ellei niitä tunnista! Suurimpana riskinä on varomaton koskeminen teräviin esineisiin. Tietysti pohja pöllyttyy touhussa, mutta virtaus auttaa näkyvyyteen. Pienemmät esineet kerätään verkkokassiin (varaa itsellesi sellainen). Isommat esineet nostetaan pintanarulla pintaan ja kerätään vaihtolavalle.

Jokainen on ensisijaisesti vastuussa oman toimintansa turvallisuudesta ja varusteistaan. Pintaorganisaation ja sukellusryhmän toiminnassa noudatetaan Sukeltajaliiton ohjeita. Varustevaurioiden korvaamiseen ei ole erikseen varauduttu, vaan ne jää sukeltajalle itselleen.

Kalevan uutinen ennakkosukelluksesta:

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/sukeltajat-kohtasivat-torkyisen-nayn-oulun-torinrannan-pohjassa/604994/

… ja varsinaisesta tapahtumasta:

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/torinrannasta-loytyi-vedenalainen-kaatopaikka/605811/