Rescue Diver -kurssi suunnitteilla

Kartoitan kiinnostuneita osallistujia sukellusturvallisuuskurssille (Rescue Diver) eli pyydän alustavia ilmoittautumisia.

Kurssin kuvaus: https://oulunurheilusukeltajat.fi/sukelluskurssit/rescue-diver-kurssi/

Hinta: Kurssin hinta n. 150€, mutta voi hiukan muuttua riippuen kurssijärjestelyistä.

Aikataulu: Luennot vk 13, 14, 15 tiistaisin ja torstaisin 18-20:30 Oulun sukelluskeskuksella yhteensä 15. Avovesi, touko-kesäkuu 2krt (n. 4h yht), sopiva paikka on Kiimingin monttu (river of death).

Yleistä kurssista: Kurssi sopii kaikille sukeltajille iästä ja koulutustasosta riippumatta. Eli siis kaikki P1-kurssista lähtien. Suositeltavaa on kuitenkin aktiivinen sukelluskokemus tai P2-taso. Kortitus edellyttää voimassaolevaa hätäensiapupätevyyttä ja hapenanto-osuutta (suoritetaan kurssin aikana erillisellä kurssilla tai sen jälkeen ellei jo ole EA-pätevyyttä). Ensiapukoulutus pyritään järjestämään kurssin jatkeeksi, että saadaan kaikille kortitus. Laitekokoonpanosi voi olla takkiliivi/märkäpuku tai tekkihenkinen paketti, tai vaikkapa suljetun kierron välineistö eli juuri sellainen varustekokoonpano jolla tapaat sukeltaa. Tällaisen sukelluskurssin tavoitteena onkin pelastustaitojen kehittäminen erilaisten poikkeavien tilanteiden tullessa ”yllättäessä”, tosin kurssin jälkeen on tavoite että toisen avustaminen tai pelastautumis tilanne ei yllätä siten että toimintakyky menetettäisiin. Pääpaino on kuitenkin ennakoinnilla, oikealla sukellusasenteella ja tilannearvioinnilla, jotka edesautattaa sukeltamista minimiriskitasolla ja että pienet ongelmat saadaan ratkaistua ilman, että niistä lähtee muodostumaan onnettomuuteen johtavaa tapahtumaketjua.

Tämä kurssi on edellytys Laitesukelluksen syventävän jatkokurssin eli P3-kurssin kortitukseen. P3-kurssin luennot on suunniteltu alustavasti pidettäväksi sukellusturvallisuuskurssin jatkoksi.

Ilmoittautumiset ja kyselyt kursseista (rescue diver tai myöskin P3): Markus Riihimäki, 050 363 0981, markus(piste)riihimaki (at) oulu.fi