Kattilankallan leiri 2023

Kattilankallan Hylkyleiri merellä

Leiri on pidetty. Kiitos osallistuneille.


Hylkyleiri pidetään pienen tauon jälkeen taas perinteiden mukaisesti Kattilankallassa 18.8-20.8.2023.
Sukeltaminen tapahtuu sukellustukialus Victorialta. Mukaan otetaan todennäköisesti myös yhteysveneeksi Madeleine. Sukellamme Telmalla sekä tuuliolosuhteiden salliessa myös 164 vuotta sitten uponneella Sofia Marialla.  Telmalle on saaresta noin 15-20 minuutin venematka Victorialla. Madeleinella lyhyempi. Sofia Marialle ajomatka on 20-25 minuuttia, mutta tukialuksen ankkurointi kestää hetken aikaa koska Sohvilla ei ole poijua.

Victorian kyydillä pääsee Kattilankallaan ja takaisin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa kulkemisen aikatauluihin.

HOX: Kattilankallan sataman laituri on nykyään yksitysomistuksessa. Meillä on seuran kalustolla lupa käyttää sitä leiriviikonloppuna Victorian/Madeleinen laituripaikkana, mutta omalla veneellä tulemista suunnittelevien on otettava tämä huomioon. Metsähallitus ”pakkomöi” laiturin saaren mökkiläisille ja sen myötä laituri ei enää ole vapaassa käytössä.

Saaressa majoitutaan omissa teltoissa tai mahdollisesti saaressa olevassa vanhassa kalastajamökissä. Meillä on lupa majoittua mökissä, mutta mökki on pienen kävelymatkan päässä laiturirannasta.

Saarella ei ole sähköä, mutta mahdollisesti pienimuotoiset sukellusvalaisinten tai puhelinten lataustarpeet pystytään hoitamaan seuralaisten omien aggregaattien avulla. Samalla tavalla olisi tarkoitus saada valaistus ”leiriin” illan pimeiksi tunneiksi. Ruoanlaitosta kukin huolehtii itse. Leiripaikalla on nuotiopaikka. Nuotioon seura tarjoaa polttopuut. Trangia on erinomainen varuste Kattilankallassa. Vettä täytyy jokaisen ottaa mukaan vähintään oman tarpeen verran. Ei haittaa, vaikka löylyvedeksi tuo ylimääräistä. Jos makeaa vettä on ”liikaa”, saunassa sille löytyy käyttöä tavalla tai toisella.

Illalla voimme saunoa seuran telttasaunassa tai mahdollisesti Antin tarjoamassa hieman isommassa telttasaunassa. Peseytyminen tapahtuu Perämeren murtovedessä, vaikka saunan kiukaalle heitämmekin vain makeaa vettä korroosion välttämiseksi.

Huomioitavaa on, että kyseessä on täysin eräleiri. Kattilankallassa ei ole mitään muita palveluita kuin huussi, johon olemme saaneet käyttöluvan kuivakäymälän omistajalta. Vessapaperitkin pitää tuoda itse mukana.

Kattilankallan leirillä sää on merkittävässä roolissa. Mikäli tuuli on liian kova, veneet pysyvät laiturissa. Kovan tuulen varoituksen tai myrskyvaroituksen aikana jäämme laituriin. Niin Kiviniemen päässä kuin Kattilankallan päässäkin. Myös sukeltaminen tehdään vain turvallisissa tuuli/aalto-olosuhteissa.

Kattilankallassa toimii puhelimet ainakin kaupungin puoleisella rannalla. Yöllä merellä näkyvä merimerkkien valoshow on myös mukavaa katsottavaa.

Leirille ilmoittautuminen Markulle. Lisäohjeita on sähköpostissa ja Facebookissa jäsenjakelulla.

Ps. Telman uppoamisesta on juttua tuubissakin: https://www.youtube.com/watch?v=hjX0an-ZcpE&list=UUYQl5qoJOG9dxCmDkgbgOUA&index=5&feature=plcp