Jäälinjärven uimaranta puhdistettiin Vesimiesten voimin

Jäälinjärven uimaranta puhdistettiin Vesimiesten voimin

Päiväys su 11. kesäkuuta 2006 22:39:00

Sunnuntaina 11.6.2006 Kiimingin kunnan pyynnöstä Vesimiehet suorittivat Jäälinjärven uimarannan katselmoinnin. Mukana oli viisi sukeltajaa sekä rannalla köysimies, jonka tehtävänä oli pitää sukeltajat oikeassa suunnassa ja sopivilla välimatkoilla toisistaan tehokkaan puhdistuksen varmistamiseksi. Ranta puhdistettiin ensiksi kahluusyvyydeltä ja myöhemmin syvemmältä sukeltaen.

Puhdistajien työtä tehostettiin tekemällä köyteen sopivin välein lenkkejä, joista sukeltajat pitivät kiinni sukelluksen aikana. Erittäin huono näkyvyys ei siten estänyt sukeltajia etenemästä oikeassa muodostelmassa veden alla. Järjestelyn tehokkuudesta kertoo jotain se, että pohjasta poimittiin talteen muunmuassa 5 ja 20 sentin kolikot.

Aurinko paistoi kauniisti koko päivän ja saikin avuliaat sukeltajat naureskelemaan, että pilvisenä päivänä homma olisi voinut maistua jo työlle.

Kaiken kaikkiaan kolme tuntia kestäneen operaation organisoi Jukka Juntunen, jolle kuuluukin kiitokset järjestelyistä. Muut mukana olleet olivat Timo, Kari, Mika, Tuula ja Kaarina. Kiitoksia myös näille aktiiveille.

Kyllä nyt kelpaa kiiminkiläisten pulahtaa rannalta uimaan!