P1-kurssin avovesiosuudet suoritettiin Rokualla

P1-kurssin avovesiosuudet suoritettiin Rokualla

Päiväys su 4. kesäkuuta 2006 21:29:00

Laitesukelluksen peruskurssin teoriat ja allasosuudet suorittaneilla oli kuluneen viikonlopun aikana viimeinen kurssiin liittyvä haaste edessään – avovesisukellukset.

Rokuan leiri alkoi jo perjantai-iltana jolloin ohjelmassa oli pelastussuunnitelman teko, kompuraoppitunti sekä sukellusvälineiden tarkistus. Jokainen sai myös tehdä itselleen pariköyden – osa ilmeisesti haaveili lähikontaktista parinsa kanssa, sillä lopputuloksena oli useampikin n. metrin mittainen pariköysi.

Lauantaina päästiin sitten tositoimiin. Ensimmäiset kaksi sukellusta pitivät sisällään painotuksen testauksen, liivin käytön harjoittelua ja ilmoituksien tekemistä kirjurille. Aamupäivän aikana käytiin 5-9m syvyyksissä. Iltapäivän aikana harjoiteltiin tasapainottamista (osittain erittäin huonossa näkyvyydessä) ja yritettiin saada rentoutta sukelluksiin. Turvallisuusharjoituksista mainittakoon parin vara-annostimella suoritettu hätänousu ja väsyneen sukeltajan vetäminen pinnalla. Iltapäivällä käytiin 9-12m syvyyksissä.

Sunnuntaina oli vuorossa kurssilaisten ensimmäinen itsenäisesti suunnittelema sukellus. Suurin osa otti kunnianhimoisen tavoitteen käydä kellottamassa syvyysmittari 15 metriin ja pysytellä pinnan alla lähemmäs tunti. Ilmeisesti kunnianhimoiset suunnitelmat eivät olleet täysin vailla harjoittelun suomaa varmuutta, sillä kaikkien parien sukellukset menivät lähes suunnitelmien mukaan ja kurssilaisten pitkä odotus palkittiinkin loppupalaverissa hyväksytyllä CMAS*-kurssin suoritusmerkinnällä.

Useamman kurssilaisen suulla voinen sanoa, että P1-kurssi oli todella mukava kokemus ja tahdonkin tässä erikseen muistaa Juusoa isolla kiitoksella kurssien ja erityisesti avovesileirin järjestelyistä.

Ps. Jotain kertoo kurssilaisten innostuksesta myös se, että Haukiputaan montulle suunniteltiin jo tiistaiksi sukellusta. Käsiä nousi ilmoittautumisen merkiksi lähes kymmenen kappaletta.

Terveisin, -Markus, CMAS*